Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/27251
Назва: | Визначення рівня конкурентоспроможності споживчих продовольчих товарів (на прикладі молочної продукції) |
Інші назви: | Определение уровня конкурентоспособности потребительских продовольственных товаров (на примере молочной продукции) Determining the Level of Consumer Food Products Competitiveness (on theExample of Dairy Products) |
Автори: | Ярим-Агаєв, О.М. Письменний, О.А. Менжунова, М.О. Ярым-Агаев, А.Н. Письменный, А.А. Менжунова, М.А. Yarim-Agaev, A.N. Pysmenny, A.A. Menzhunova, M.A. |
Ключові слова: | конкурентоспроможність товару споживчий ринок сметани частка ринку маркетингове дослідження competitiveness of goods sour cream consumer market market share market research конкурентоспособность товара потребительский рынок сметаны доля рынка маркетинговое исследование |
Дата публікації: | 2012 |
Видавництво: | ДонНТУ |
Бібліографічний опис: | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: економічна. Випуск 41. – Донецьк, ДонНТУ, 2012. – 210 с |
Короткий огляд (реферат): | Стаття присвячена налаштуванню методики оцінки рівня конкурентоспроможності продукції у залежності від ринкової частки товару на прикладі споживчого ринку сметани міст Донецька та Маріуполя. У результаті маркетингового дослідження встановлено, що для споживчого ринку сметани співвідношення між економічними та неекономічними показниками конкурентоспроможності становить 1/3. Побудовано математичну залежність ринкової частки від значення інтегрального коефіцієнту конкурентоспроможності, що дозволяє прогнозувати ринкову частку підприємства залежно від зміни рівня конкурентоспроможності товару. |
Опис: | The article is devoted to tuning the methodology for assessing the products competitiveness depending on the commodity market shares on the example of the sour cream consumer market in the cities of Donetsk and Mariupol. As a result, the market research found that for the sour cream consumer market the ratio between economic and non-economic rates of the competitiveness amounts to one third. The mathematical dependence of the market share on the value of the integral factor of competitiveness is built, which allows predicting the enterprise’s market share, depending on changes in the level of the goods competitiveness. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/27251 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 41 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
37.pdf | 410,7 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.