Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/27060
Title: | Методологія оцінки конкурентоспроможності продукції на споживчому ринку |
Other Titles: | Методология оценки конкурентоспособности продукции на потребительском рынке The Methodology for Assessing the Products’ Competitiveness in the Consumer Market |
Authors: | Ярим-Агаєв, О.М. Письменний, О.А. Ярым-Агаев, А.Н. Письменный, А.А Yarim-Agaev, A.N. Pysmenny, A.A. |
Keywords: | конкурентоспроможність товару споживчий ринок характеристики товару критерій частка ринку competitiveness of the goods consumer market characteristics of the goods criterion market share конкурентоспособность товара потребительский рынок характеристики товара критерий доля рынка |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | ДонНТУ |
Citation: | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: економічна. Випуск 41. – Донецьк, ДонНТУ, 2012. – 210 с |
Abstract: | Стаття присвячена методології оцінки рівня конкурентоспроможності продукції споживчого ринку на основі маркетингового критерію. У якості критерію конкурентоспроможності товару запропоновано використовувати частку товару на ринку, що дає змогу інтерпретувати вплив показника конкурентоспроможності на результати роботи підприємства. Запропоновано методичний підхід щодо оцінки конкурентоспроможності продукції на споживчому ринку на основі визначення інтегрального коефіцієнту конкурентоспроможності, яка дозволяє врахувати нееквівалентність сприйняття споживачами економічних та неекономічних характеристик товару. |
Description: | The article is devoted to the methodology for assessing the level of product competitiveness on the consumer market on the basis of a marketing criterion. As a criterion for the goods competitiveness it is proposed to use the share of goods in the market, which makes it possible to interpret the impact of the competitive rate on business outcomes. There is proposed a methodological approach to assessing the products competitiveness in the consumer market based on defining an integral factor of competitiveness, which allows taking into account the nonequivalence of consumers' perception of economic and non-economic characteristics of the goods. |
URI: | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/27060 |
Appears in Collections: | Випуск 41 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.