Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/33570
Title: | Удосконалення технології розпізнавання облич за допомогою згорткових нейронних мереж |
Other Titles: | Face recognition technology improving using convolutional neural networks |
Authors: | Мякшин, Олександр Дмитрович |
Keywords: | згорткова, нейронна мережа TensorFlow Pyton детекція Keras |
Issue Date: | Dec-2021 |
Publisher: | Покровск: ДонНТУ |
Citation: | Мякшин, О. Д. Дослідження розпізнавання облич за допомогою згорткових нейронних мереж : випускна кваліфікаційна робота … магістра : 122 «Комп’ютерні науки» / Мякшин Олександр Дмитрович. – Покровськ: ДонНТУ, 2021. - 105 с. |
Abstract: | Випускну магістерську роботу присвячено дослідженню методів побудови та алгоритмів роботи згорткових нейронних мереж в контексті розпізнавання обличь для визначення шляхів покращення вже існуючих моделей. Мета дослідження – пошук та реалізація підходів удосконалення системи розпізнавання обличь, які дозволяють розпізнавати об’єкти з підвищеною точністю розпізнавання без зниження швидкості. Об’єкт дослідження даної роботи – процес розпізнавання обличь за допомогою згорткових нейронних мереж. Предмет дослідження – архітектури та можливості згорткових нейронних мереж для вирішення задачі розпізнавання обличь на двовимірних зображеннях. Наукова новизна полягає в отриманні більш ефективної архітектури згорткової нейронної мережі, яка дозволяє підвищити точність розпізнавання облич. Практичне значення полягає в накопиченні рекомендацій щодо розробки та навчання згорткових нейронних мереж в цілях використання в системах розпізнавання обличь на основі аналізу сучасних архітектур та принципів роботи існуючих моделей. |
URI: | http://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/33570 |
Appears in Collections: | ОС "Магістр" КІТА |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2021_м_КН20_Мякшин_ОД.pdf | 3,34 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.