Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3564
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Посторонко, Анатолий Иванович | - |
dc.date.accessioned | 2011-12-25T13:26:28Z | - |
dc.date.available | 2011-12-25T13:26:28Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Хімія і хімічна технологія. - 2010. - Вип.14(162). - С.142-146. | en_US |
dc.identifier.issn | 2074-6652 | - |
dc.identifier.other | УДК 661.521.66.065.5:661.185 | - |
dc.identifier.uri | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/3564 | - |
dc.description | Sulpholon and sulphuril are shown to be the most effective in retardation of growth of crystals. The studies have been carried out with these surfactants on their influence on powdered ammonium chloride consolidation. The studied additives can be recommended for industrial testings. | en_US |
dc.description.abstract | Исследованием установлено, что наибольше замедляет рост кристаллов хлористого аммония сульфопон и сульфоуреид. Поэтому в дальнейшем были проведены опыты с этими ПАВ с целью изучения влияния сульфопона и сульфоуреида на слеживаемость хлористого аммония. Показано, что исследованные добавки можно рекомендовать к промышленным испытаниям. | en_US |
dc.publisher | ДВНЗ «ДонНТУ» | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Хімія і хімічна технологія; | - |
dc.subject | насыщенные водные растворы | en_US |
dc.subject | кристаллизация | en_US |
dc.subject | хлористый аммоний | en_US |
dc.subject | поверхностно-активные вещества (ПАВ) | en_US |
dc.title | ВЛИЯНИЕ ПОВЕРХНОСТНО-АКТИВНЫХ ВЕЩЕСТВ НА КРИСТАЛЛИЗАЦИЮ ХЛОРИСТОГО АММОНИЯ | en_US |
dc.title.alternative | INFLUENCE OF SURFACTANTS ON AMMONIUM CHLORIDE CRYSTALLIZATION | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Випуск 162 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Poctoronko.pdf | 239,53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.