Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3506
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСмирнова, О.В.-
dc.contributor.authorЕфимова, И.В.-
dc.contributor.authorХилько, Светлана Леонидовна-
dc.contributor.authorОпейда, И.А.-
dc.contributor.authorРыбаченко, Владимир Иванович-
dc.date.accessioned2011-12-21T20:50:56Z-
dc.date.available2011-12-21T20:50:56Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationНаукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Хімія і хімічна технологія. – 2011. – Вип.17(187). – С.95-98.en_US
dc.identifier.issn2074-6652-
dc.identifier.otherУДК 547.22:541.13:541.8:541.127-
dc.identifier.urihttp://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/3506-
dc.descriptionAction of humic acid and ascorbic acid in the processes of radical-chain oxidation of model substratums were investigated by volumometric method. It was shown that a mixture of humic and ascorbic acid can behave as inhibitor or prooxidant of radical-chain oxidation depending on substratums structure. This matter could be perspective for the obtaining of multipurpose drugs with focused action and controlled redox properties, and the development of new antioxidants and prooxidants for biomedical purposes and for technical applications.en_US
dc.description.abstractГазоволюмометрическим методом исследовано совместное действие гуминовой и аскорбиновой кислот в процессах радикально-цепного окисления модельных углеводородов. Показано, что смеси гуминовой и аскорбиновой кислот могут вести себя как прооксиданты и как ингибиторы радикально-цепного окисления. Это может быть перспективным в плане разработки новых антиоксидантов и прооксидантов для биомедицинских целей и для технических приложений.en_US
dc.publisherДВНЗ «ДонНТУ»en_US
dc.relation.ispartofseriesХімія і хімічна технологія;-
dc.subjectгуминовая кислотаen_US
dc.subjectаскорбиновая кислотаen_US
dc.subjectрадикально-цепное окислениеen_US
dc.subjectантиоксидантыen_US
dc.subjectпрооксидантыen_US
dc.subjectascorbic aciden_US
dc.subjectradical-chain oxidationen_US
dc.subjectantioxidantsen_US
dc.subjectprooxidantsen_US
dc.subjecthumic aciden_US
dc.titleАНТИОКИСДАНТНАЯ И ПРООКСИДАНТНАЯ АКТИВНОСТЬ ГУМИНОВОЙ КИСЛОТЫ В ПРОЦЕССАХ РАДИКАЛЬНО-ЦЕПНОГО ОКИСЛЕНИЯen_US
dc.title.alternativeJOINT ACTION OF HUMIC AND ASCORBIC ACIDS IN THE PROCESSES OF RADICAL-CHAIN CUMENE OXIDATIONen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Випуск 17(187)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Smirnova.pdf148,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.