Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/27288
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВоротникова, З.Е.-
dc.contributor.authorВоротнікова, З.Є.-
dc.contributor.authorVorotnikova, Z.Ye.-
dc.date.accessioned2014-08-26T12:23:31Z-
dc.date.available2014-08-26T12:23:31Z-
dc.date.issued2014-06-
dc.identifier.citationНаукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Обчислювальна техніка та автоматизація. Випуск 1(26). - Донецьк: ДонНТУ, 2014. - 234 сen_US
dc.identifier.issn2075-4272-
dc.identifier.urihttp://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/27288-
dc.descriptionThe article provides information about the existent systems of support of decision making in blast-furnace production and about the methodology of forming the archived database, controlled technological parameters of blast-furnace melting. Data structuring is conducted with the purpose of application of methods of intellectual analysis of data. The information obtained from "raw" data about the melting process can be used for making administrative decisions in real-time. Methodology of realization of analysis and optimization of volume of operative database is expounded with the purpose of prognostication of melting in real-time. A method of calculation of the criterion of quality of cast-iron by laboratory data and method of its use for tuning of thresholds in the agglomeration procedure of grouping of values of "Characteristic indexes" of the controlled parameters of the blast-furnace melting is offered.en_US
dc.description.abstractУ статті викладені відомості про існуючі системи підтримки ухвалення рішень в доменному виробництві і про розроблену автором методику формування архівної бази даних, контрольованих технологічних параметрів доменної плавки. Структуризація даних проводиться з метою застосування для них методів інтелектуального аналізу. Отримана з «сирих» даних інформація про протікання доменного процесу може бути використана при ухваленні управлінських рішень в режимі реального часу. Викладена методика проведення аналізу і оптимізації об'єму оперативної бази даних з метою прогнозування протікання доменної плавки в режимі реального часу В статье изложены сведения о существующих системах поддержки принятия решений в доменном производстве и о разработанной автором методике формирования архивной базы данных, контролируемых технологических параметров доменной плавки. Структуризация данных проводится с целью применения для них методов интеллектуального анализа. Полученная из «сырых» данных информация о течении доменного процесса может быть использована при принятии управленческих решений в режиме реального времени. Изложена методика проведения анализа и оптимизации объема оперативной базы данных с целью прогнозирования течения доменной плавки в режиме реального времени.en_US
dc.publisherДонНТУen_US
dc.relation.ispartofseriesНаукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Обчислювальна техніка та автоматизація. Випуск 1(26). - Донецьк: ДонНТУ, 2014. - С. 14-23.;-
dc.subjectбаза данныхen_US
dc.subjectтехнологические параметрыen_US
dc.subjectинтеллектуальный анализ данныхen_US
dc.subjectоценка качества управленияen_US
dc.subjectкритерий качества чугунаen_US
dc.subjectбаза данихen_US
dc.subjectтехнологічні параметриen_US
dc.subjectінтелектуальний аналіз данихen_US
dc.subjectоцінювання якості керуванняen_US
dc.subjectdatabaseen_US
dc.subjecttechnological parametersen_US
dc.subjectintellectual analysis of dataen_US
dc.subjectestimation of management qualityen_US
dc.subjectcriterion of quality of cast-ironen_US
dc.titleФОРМИРОВАНИЕ И ИСПОЛЬЗОВАНИЕ АРХИВНОЙ БАЗЫ ДАННЫХ В СИСТЕМЕ «СОВЕТЧИК ОПЕРАТОРА ДОМЕННОЙ ПЕЧИ»en_US
dc.title.alternativeФормування та використання архівної бази даних у системі «Радник оператора доменної печі»en_US
dc.title.alternativeForming and use of an archived database in the system “Adviser of a blast furnace operator”en_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Випуск 1(26)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vorotnikova.PDF1,39 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.