Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3532
Назва: ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ПЕРЕРАБОТКИ СЕРНИСТЫХ УГЛЕЙ
Інші назви: ECOLOGICAL ASPECTS OF LOW-GRADE COALS PROCESSING
Автори: Бутузова, Людмила Федоровна
Сафин, В.А.
Кипря, А.В.
Бутузов, Геннадий Николаевич
Шакир, Ш.М.
Маринов, С.
Стефанова, М.
Ключові слова: термофильтрация
пластический слой
генетический тип по восстановленности
шихта
термическая переработка
Дата публікації: 2010
Видавництво: ДВНЗ "ДонНТУ"
Бібліографічний опис: Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Хімія і хімічна технологія. - 2010. - Вип.14(162). - С. 90-97.
Серія/номер: Хімія і хімічна технологія;
Короткий огляд (реферат): Впервые подробно изучено поведение при термической переработке шихт на основе газового и жирного углей разных генетических типов по восстановленности (ГТВ). Показано существенное влияние ГТВ указанных компонентов на выход и состав продуктов термофильтрации в центробежном поле (ТФЦ). Выявлен оптимальный состав шихты (Га+Жв), позволяющий получить высокий выход «пластического» слоя, насыщенного алифатическими компонентами.
Опис: The yield and composition of the volatile organic emissions (VOC) products from semi-coking and thermofiltration pyrolysis of bituminous reduced (RC) and lowreduced coals (LRC) have been investigated. About 120 structures were identified by gas chromatography – mass spectrometry (GC/MS) in the neutral and aromatic fractions from coking coals extractable products. It has been demonstrated that sulphur containing coals yield a higher quantity of liquid products than low-sulfur containing coals. Organic mass of LRC undergoes more profound transformation during the pyrolysis process comparing to the organic mass of RC.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/3532
ISSN: 2074-6652
Розташовується у зібраннях:Випуск 162

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Butuzova.pdf274,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.