Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/30565
Title: | Розробка електронного пристрою контролю рівня цукрового сиропу в котлі під час виготовлення карамелі |
Authors: | Руденко, Роман Олександрович |
Keywords: | вимірювання рівень цукровий сироп температура тиск похибка вимірюваний канал пристрій |
Issue Date: | Jun-2019 |
Publisher: | Покровськ: ДонНТУ |
Citation: | Руденко, Р.О. Розробка електронного пристрою контролю рівня цукрового сиропу в котлі під час виготовлення карамелі: Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом підготовки 6.050802 «Електронні пристрої та системи» спеціальності «Електронні системи»/ Р.О. Руденко. – Покровськ; ДВНЗ «ДонНТУ», 2019. - 62 с.. |
Series/Report no.: | Електронні пристрої та системи; |
Abstract: | Виконаний огляд методів і засобів вимірювання рівня: аналіз технологічного процесу під час приготування цукрового сиропу й обґрунтування параметрів вимірювального контролю. Для карамельного сиропу висота ємності складає 3 м, тому її діапазон вимірювання під час заповнення карамельною масою становить від 0 до 3 м. Величина абсолютної похибки вимірювання висоти не повинна перевищувати ±0,1 м. Значення приведеної похибки вимірювання не більш ±3,3 %. Вимірювання висоти під час заповнення ємності необхідно виконати непрямим методом під час вимірювання тиску на дні ємності. Електронний пристрій, що розробляється, планується виконати у вигляді двох блоків: у виносному блоці розташовані канали вимірювання тиску та температури цукрового сиропу; базовий блок містить контролер для розрахунку рівня цукрового сиропу, а також пристрій відображення інформації та джерело живлення. З’єднання виносного з базовим блоком здійснюється кабелем, за яким до виносного блоку надходить напруга живлення, а з виносного до базового – вимірювальна інформація. Для підвищення якості передачі інформації та зниження впливу довжини кабелю застосовується передача інформації у вигляді уніфікованого сигналу постійного струму в діапазоні від 4 до 20 мА. |
URI: | http://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/30565 |
Appears in Collections: | ОС "Бакалавр" КІТА |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2019_Б_ЕлС15_Руденко_РО.pdf | 667,81 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.