Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/30273
Title: | дослідження параметрів втДосоринного охолодження заготовки в МБЛЗ з метою підвищення її якості |
Other Titles: | Investigation of secondary cooling parameters workpieces in CBA to improve its quality |
Authors: | Полігенько, Владислав Олександрович |
Keywords: | сталь моделювання |
Issue Date: | Jun-2018 |
Publisher: | Покровськ: ДонНТУ |
Citation: | Полігенько В.О.Дослідження параметрів втДосоринного охолодження заготовки в МБЛЗ з метою підвищення її якості:Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 132 «Матеріалознавство» (спеціалізація «прикладне матеріалознавство та машинобудування»)/В.О.Полігенько - Покровськ: ДВНЗ ДонНТУ, 2018.-107с. |
Series/Report no.: | прикладне матеріалознавство та машинобудування; |
Abstract: | Отримано наукові і технічні рішення в області покращення якості заготовок, що розливаються на високошвидкісних сортових МБЛЗ, і підвищення стійкості внутрішньої поверхні кристалізаторів. Покращення якості заготовок досягається за рахунок зменшення нерівномірності твердіння біля радіальних граней заготовки, зниження термічних напруг у кірці заготовки, що формується, і розширення вісьової зони рівновісних кристалів. Підвищення стійкості кристалізаторів високошвидкісних МБЛЗ досягається за рахунок коригування робочого діапазону швидкості розливання і керування рівнем металу в кристалізаторі при використанні одного внутрішнього профілю для розливання сталей усього марочного сортаменту й у результаті використання кристалізаторів із внутрішнім профілем, що відповідає усадці заготовок із конкретних груп марок сталі. |
URI: | http://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/30273 |
Appears in Collections: | ОС "Магістр" МЕХТ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Диплом_Полигенько.pdf | 1,79 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.