Please use this identifier to cite or link to this item: https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/29826
Title: Вдосконалення технології охорони підготовчих виробок в умовах пласта c18 ШУ «Південнодонбаське №1»
Other Titles: In the design of the technology of protection in the preparation of virobok in the minds of the c18 ShU "Pivdenodonye"
Authors: Загуменний, Владислав Володимирович
Keywords: шахта
охорона виробки
жорска опора
чисельне моделювання
Issue Date: Dec-2018
Publisher: Покровськ: ДВНЗ ДонНТУ
Citation: Загуменний, В.В. Вдосконалення технології охорони підготовчих виробок в умовах пласта c18 ШУ «Південнодонбаське №1»: Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 184 «Гірництво» (освітня програма «Розробка родовищ та видобування корисних копалин»)/ В.В. Загуменний: Покровськ: ДВНЗ ДоНТУ, 2018. – 84с.
Series/Report no.: Розробка родовищ та видобування корисних копалин;
Abstract: У кваліфікаційній роботі розглянуті умови відробки запасів пластів в межах шахтного поля «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1». Обгрунтовано необхідність вдосконалення технології охорони підготовчих виробок в умовах пласта с18. Проведено прогнозування зміщень порід на контурі підготовчих виробок в умовах пласта с18 та обгрунтована необхідність використання засобів охорони з обмеженою піддатливістю. Здійснено аналіз можливих до використання засобів охорони, які мають обмежену піддатливість, та запропоноване переміщення жорсткої смуги зі стійок СКУ від виробки, а між виробкою та цією смугою спорудити бутову смугу. Виконано чисельного моделювання щодо визначення ефективності пропонованої технології для забезпечення стійкості виробки. Економічний ефект від застосування запропонованого способу охорони складе 13655,59 грн./м.
URI: http://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/29826
Appears in Collections:ОС "Магістр" Гірничого факультету

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018_М_РККм-17_Загуменний_ВВ.pdf5,98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.