Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14628
Назва: | Оптимизация химического состава шлака - один из важнейших компонентов современного технического уровня доменной технологии |
Інші назви: | Optimization of chemical composition of slag is one of most impotant components of modern technical level of blast-furnace process |
Автори: | Ярошевский, С.Л. Бабич, А.И. Никишин, С.Ю. Кузнецов, А.М. Кузин, А.В. |
Ключові слова: | шлак доменная плавка химический состав оптимизация chemical composition slag blast-furnace process fuel coke |
Дата публікації: | 2003 |
Видавництво: | Донецький національний технічний університет |
Бібліографічний опис: | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: металургія. Випуск 66 - Донецьк, ДонНТУ, 2003 |
Короткий огляд (реферат): | На основании литературных данных, опыта работы современных доменных цехов установлено, что оптимальные шлаки с точки зрения технологии имеют основность (CaO/SiO2) 0,9-1,1 при содержании 7-11% MgO и 10% Al2O3.Показано, что минимизация выхода и оптимизация химического состава доменного шлака являются обязательным компонентом современного технического уровня доменной плавки, характерного эффективным использованием: дополнительных видов топлива и снижением расхода кокса до 150-300кг/т чугуна. |
Опис: | It is established that slag of optimal chemical composition has basicity (CaO/SiO2)0,9-1,1 at 7-11% MgO content on base of literature data of modern blast-furnace shops scill. It is shown that minimization of output and optimization of chemical composition of slag are necessary components of modern technical level of blast-furnace process. The modern technical level is characterized by effective use of additional types of fuel and decreasing of coke rate until 150-300 kg/t HM. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/14628 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 66 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
8-16.pdf | 6,38 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.