Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14628
Назва: Оптимизация химического состава шлака - один из важнейших компонентов современного технического уровня доменной технологии
Інші назви: Optimization of chemical composition of slag is one of most impotant components of modern technical level of blast-furnace process
Автори: Ярошевский, С.Л.
Бабич, А.И.
Никишин, С.Ю.
Кузнецов, А.М.
Кузин, А.В.
Ключові слова: шлак
доменная плавка
химический состав
оптимизация
chemical composition
slag
blast-furnace process
fuel
coke
Дата публікації: 2003
Видавництво: Донецький національний технічний університет
Бібліографічний опис: Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: металургія. Випуск 66 - Донецьк, ДонНТУ, 2003
Короткий огляд (реферат): На основании литературных данных, опыта работы современных доменных цехов установлено, что оптимальные шлаки с точки зрения технологии имеют основность (CaO/SiO2) 0,9-1,1 при содержании 7-11% MgO и 10% Al2O3.Показано, что минимизация выхода и оптимизация химического состава доменного шлака являются обязательным компонентом современного технического уровня доменной плавки, характерного эффективным использованием: дополнительных видов топлива и снижением расхода кокса до 150-300кг/т чугуна.
Опис: It is established that slag of optimal chemical composition has basicity (CaO/SiO2)0,9-1,1 at 7-11% MgO content on base of literature data of modern blast-furnace shops scill. It is shown that minimization of output and optimization of chemical composition of slag are necessary components of modern technical level of blast-furnace process. The modern technical level is characterized by effective use of additional types of fuel and decreasing of coke rate until 150-300 kg/t HM.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/14628
Розташовується у зібраннях:Випуск 66

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8-16.pdf6,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.