Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5241
Title: | Разработка и исследование математической модели технологического процесса производства серной кислоты. |
Other Titles: | Design and mathematical model analysis sulfuric acid production process. Розробка та дослідження математичної моделі технологічного процесу виробництва сірчаної кислоти. |
Authors: | Ткаченко, В.Н. Чернышев, Н.Н. Tkachenko, V.N. Chernishov, N.N. Ткаченко, В.М. Чернишев, М.М. |
Keywords: | серная кислота технологический процесс тепловой и материальный баланс уравнения динамики объект управления sulphuric acid technological process thermal and material balance dynamics equations control object сірчана кислота динамічні рівняння |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | ДонНТУ |
Citation: | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: “Обчислювальна техніка та автоматизація”. Випуск 17 (148)/ Редкол.: Башков Є.О. (голова) та ін. — Донецьк: ДонНТУ, 2009. — 215 с. |
Abstract: | Произведен анализ процесса производства серной кислоты методом мокрого катализа. Для каждого звена технологической цепочки выделены переменные, оказывающие влияние на ход течения процесса и определены взаимосвязи между всеми аппаратами технологической схемы. |
Description: | In article technological process of reception of sulphurous anhydride of hydrogen sulphide is considered. The basic variables influencing process are defined. The equations of thermal and material balance are worked out. The dynamic equations describing changes of temperatures in technological devices are received. Modeling of investigated processes in package MATLAB is made. |
URI: | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/5241 |
Appears in Collections: | Випуск 17 (148) Наукові праці співробітників кафедри Автоматики і телекомунікації Наукові статті кафедри автоматизованих систем управління |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
1_03_Tkachenko_Chernishov.pdf | 380,1 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.