Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2170
Title: | Метод определения величины электрического сопротивления угля в зависимости от температуры |
Other Titles: | METHOD OF DETERMINATION ELECTRIC RESISTANCE OF COAL IN DEPENDANCE OF TEMERATURE |
Authors: | Саранчук, В.И. Ошовский В.В. Лавренко А.Т. Кошкарев Я.М. Saranchuk V. Oshovskiy V. Lavrenko A. Koshkarev Y. |
Issue Date: | 2008 |
Publisher: | Донецький національний технічний університет |
Citation: | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: "Хімія і хімічна технологія". Випуск 134 - Донецьк: ДонНТУ, 2008. - С. 138 - 143 |
Series/Report no.: | Хімія та хімічні технології;19 |
Abstract: | В работе представлен обзор существующих методов определения электрических свойств угля. Рассмотрены методы ускоренного определения степени готовности кокса, а также методы определения электрических свойств угля с целью изучения его структуры. С учетом недостатков описанных методов исследования электрических свойств угля по изучению механизма процесса пиролиза предложен оригинальный метод исследования электрического сопротивления в процессе нагревания. |
Description: | The review of existent methods of electric properties research in coal was presented in this paper. The rapid methods of degree determination of coke readiness, and also methods of electric properties determination of coal, for his structure research were considered. Taking into account the lacks of electric properties research methods of coal described in the article at the study of pyrolysis process mechanism the original method of electric resistance research in the process of heating were offered. |
URI: | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/2170 |
Appears in Collections: | Випуск 134 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Метод определения величины электрического сопротивления угля в зависимости от температуры.pdf | 180,11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.