Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/28591
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мізіна, Олена Вікторівна | - |
dc.contributor.author | Марченко, Альбіна Дамірівна | - |
dc.date.accessioned | 2017-11-10T17:30:10Z | - |
dc.date.available | 2017-11-10T17:30:10Z | - |
dc.date.issued | 2017-03 | - |
dc.identifier.citation | Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5481 | uk_UK |
dc.identifier.uri | http://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/28591 | - |
dc.description.abstract | У статті досліджуються теоретичні та практичні аспекти проблеми визначення конкурентоспроможності компанії в ринковому середовищі. Досліджено зміст поняття «конкурентоспроможність компанії» з сучасних позицій, звернено увагу на необхідність вдосконалення процесса управління конкурентоспроможністю підприємства для виживання у конкурентній боротьбі, проведено аналіз підходів щодо методів оцінки конкурентного положення підприємства на ринку. З метою висвітлення недоліків існуючих підходів до інтегральної оцінки конкурентоспроможності підприємств розглянута діяльність компаній українського кондитерського ринку та проведена відповідна оцінка. Надано пропозиції щодо визначення показника конкурентоспроможності продукції широкого якісного та цінового діапазону, у тому числі з урахуванням її іміджевих характеристик. Обгрунтовано необхідність вдосконалення комплексної оцінки конкурентоспроможності компанії з урахуванням маркетингової складової її діяльності та надано відповідні рекомендації. The article investigates the theoretical and practical aspects of a problem of the definition of competitiveness of the company in the market environment. The content of the concept "competitiveness of the company" from modern positions is investigated, the attention to need of improvement of process of management of competitiveness of the enterprise for survival in competitive fight is paid, the analysis of approaches to methods of assessment of competitive position of the enterprise in the market is carried out. For the purpose of identification of shortcomings of the existing approaches to the integrated assessment of competitiveness of the enterprises, activity of the companies of the Ukrainian confectionery market is considered and the corresponding assessment is carried out. Offers on definition of an indicator of competitiveness of production of wide qualitative and price range, including taking into account her image characteristics are given. Need of improvement of complex assessment of competitiveness of the company taking into account a marketing component her activity is proved and the corresponding recommendations are made. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Електронне наукове фахове видання «Ефективна економіка» | uk_UK |
dc.relation.ispartofseries | ;№3 | - |
dc.subject | конкуренція, компанія,конкуренти, конкурентоспроможність, комплексна оцінка, маркетингова складова, іміджеві характеристики, фактори, ефективність | uk_UK |
dc.subject | competition, company, competitors, competitive, integrated assessment, marketing component, image characteristics, factors, efficiency | uk_UK |
dc.title | Комплексний підхід до оцінки конкурентоспроможності компанії: теоретичні та практичні аспекти | uk_UK |
dc.title.alternative | Comprehensive approach to assessing the competitiveness of the company: theoretical and practical aspects | uk_UK |
dc.type | Article | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці співробітників кафедри УФЕБ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Мізіна О.В., Марченко А.Д. -Ефективна економіка.pdf | 654,71 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.