Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/22629
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкоробогатова, И.В.-
dc.contributor.authorБирюков, А.Б.-
dc.contributor.authorГавриленко, Б.В.-
dc.contributor.authorSkorobogatova, I.-
dc.contributor.authorBiryukov, A.-
dc.contributor.authorGavrylenko, B.-
dc.contributor.authorСкоробогатова, І.В.-
dc.contributor.authorБірюков, О.Б.-
dc.contributor.authorГавриленко, Б.В.-
dc.date.accessioned2013-09-17T10:16:54Z-
dc.date.available2013-09-17T10:16:54Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationНаукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Обчислювальна техніка та автоматизація. Випуск 2 (25). - Донецьк, ДонНТУ, 2013. С - 57-63en_US
dc.identifier.issn2075-4272-
dc.identifier.otherУДК 681.513.7-
dc.identifier.urihttp://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/22629-
dc.descriptionWe analyze thermal parameters that affect the quality of billet heating in the chamber furnace. Dynamic equations were obtained during primary heating and during exposure of metal in the furnace. In the heat treatment chamber furnaces blanks controlled variable to implement diagnostics is the surface temperature of the material. It was determined that the normalized measure of the quality of the heating is heated by the thermal state of the billet At a certain approach to the installation of the sensors is possible to study the asymmetry of heat within the furnace. Measure the surface temperature of heated bodies in the furnace chamber pyrometers is a daunting technical challenge. A disadvantage of the known system of automatic control is the absence of current information about the actual heating of the metal. The use of a heat meter in the automatic control system will evaluate the current heat absorption of the metal and keep heating for a given temperature regime map. Increasing the value of the fuel utilization factor and reduce gas consumption can be achieved by lowering the temperature of flue gases. The problem can be solved by increasing the convective heat transfer coefficient or emissivity. It has been studied experimentally. It has been found that the use of pulsed mode will increase the heat transfer coefficient by 30-35% and to reduce the heating time by 15-20%. The implementation of the requirements of energy-saving technology to increase fuel efficiency requires a change in the number of operations in the automation of the furnace, and thus changes the functionality of the system being developed. This in turn complicates the concept of separate blocks and links and the use of additional control circuits. Enhanced functionality, improving performance of the furnace requires a change in the structure of the automation system thermal furnace.en_US
dc.description.abstractПроведен анализ теплотехнических параметров, влияющих на качество нагрева заготовок в камерной печи. Получены динамические уравнения в периоды основного нагрева и выдержки металла в печи.en_US
dc.publisherДонецький національний технічний університетen_US
dc.subjectпаливоen_US
dc.subjectдатчикиen_US
dc.subjectрежимen_US
dc.subjectуправлінняen_US
dc.subjectпічen_US
dc.subjectдіагностикаen_US
dc.subjectефективністьen_US
dc.subjectsensorsen_US
dc.subjectfuelen_US
dc.subjectpositionen_US
dc.subjectcontrolen_US
dc.subjectfurnaceen_US
dc.subjectdiagnosticsen_US
dc.subjectefficiencyen_US
dc.subjectтопливоen_US
dc.subjectуправлениеen_US
dc.subjectпечьen_US
dc.subjectдиагностикаen_US
dc.subjectэффективностьen_US
dc.titleДИАГНОСТИКА МОМЕНТАЛЬНЫХ ТЕПЛОВЫХ БАЛАНСОВ ПЕЧИ ДЛЯ АНАЛИЗА ЭФФЕКТИВНОСТИ ТЕПЛОТЕХНИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВen_US
dc.title.alternativeDiagnosis of Instant Heat Balances for the Analysis of the Furnace Thermal Parameters Efficiencyen_US
dc.title.alternativeДіагностика моментальних теплових балансів печі для аналізу ефективності теплотехнічних параметрівen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (25)'2013
Статті кафедри ГЕА

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
скоробогатова.pdf526,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.