Please use this identifier to cite or link to this item: http://ea.donntu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3566
Title: КОМПОНЕНТНИЙ СКЛАД СМОЛИСТОЇ ДИСПЕРСНОЇ ФАЗИ ВОДНИХ КАМ’ЯНОВУГІЛЬНИХ ЕМУЛЬСІЙ
Other Titles: THE COMPONENT COMPOSITION OF TARRY DISPERSED PHASE INWATER COAL EMULSIONS
Authors: Крутько, Ірина Григорівна
Пульникова, Ю.В.
Keywords: ароматичні вуглеводні
агрегативна стійкість
кам’яновугільні емульсії
дисперсна фаза
хроматограма
екстракція
Issue Date: 2010
Publisher: ДВНЗ «ДонНТУ»
Citation: Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Хімія і хімічна технологія. - 2010. - Вип.14(162). - С.103-107.
Series/Report no.: Хімія і хімічна технологія;
Abstract: Визначено компонентний склад смолистої дисперсної фази аміачних вод процесу коксування вугільної шихти (конденсату ПГХ, надсмольної води газозбірникового циклу). Показано, що смолиста дисперсна фаза складається переважно з ароматичних вуглеводнів, що оказують суттєвий вплив на стійкість кам’яновугільних емульсій. Знання складу смолистої фази водних кам’яновугільних емульсій відіграє суттєву роль в уявленні про дисперсність цих емульсій, що в свою чергу є вихідним пунктом для підбору матеріалів та апаратури для укрупнення часток смол та масел з метою їх легшого осадження у відстійниках.
Description: coking process (condensate of primary gas coolers, ammonium water) was determined. It is shown that tarry dispersed phase consists mainly of aromatic hydrocarbons that have a significant influence on stability of water coal emulsions. Knowledge of the composition of tarry phase in water coal emulsions plays a significant role in understanding these emulsions dispersion, which is the starting point for selection of materials and equipment for tar and oil particles coalescence in order to make their sedimentation in the settling tank easier.
URI: http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/3566
ISSN: 2074-6652
Appears in Collections:Випуск 162

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pulnikova.pdf241,99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.