Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3506
Назва: АНТИОКИСДАНТНАЯ И ПРООКСИДАНТНАЯ АКТИВНОСТЬ ГУМИНОВОЙ КИСЛОТЫ В ПРОЦЕССАХ РАДИКАЛЬНО-ЦЕПНОГО ОКИСЛЕНИЯ
Інші назви: JOINT ACTION OF HUMIC AND ASCORBIC ACIDS IN THE PROCESSES OF RADICAL-CHAIN CUMENE OXIDATION
Автори: Смирнова, О.В.
Ефимова, И.В.
Хилько, Светлана Леонидовна
Опейда, И.А.
Рыбаченко, Владимир Иванович
Ключові слова: гуминовая кислота
аскорбиновая кислота
радикально-цепное окисление
антиоксиданты
прооксиданты
ascorbic acid
radical-chain oxidation
antioxidants
prooxidants
humic acid
Дата публікації: 2011
Видавництво: ДВНЗ «ДонНТУ»
Бібліографічний опис: Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Хімія і хімічна технологія. – 2011. – Вип.17(187). – С.95-98.
Серія/номер: Хімія і хімічна технологія;
Короткий огляд (реферат): Газоволюмометрическим методом исследовано совместное действие гуминовой и аскорбиновой кислот в процессах радикально-цепного окисления модельных углеводородов. Показано, что смеси гуминовой и аскорбиновой кислот могут вести себя как прооксиданты и как ингибиторы радикально-цепного окисления. Это может быть перспективным в плане разработки новых антиоксидантов и прооксидантов для биомедицинских целей и для технических приложений.
Опис: Action of humic acid and ascorbic acid in the processes of radical-chain oxidation of model substratums were investigated by volumometric method. It was shown that a mixture of humic and ascorbic acid can behave as inhibitor or prooxidant of radical-chain oxidation depending on substratums structure. This matter could be perspective for the obtaining of multipurpose drugs with focused action and controlled redox properties, and the development of new antioxidants and prooxidants for biomedical purposes and for technical applications.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/3506
ISSN: 2074-6652
Розташовується у зібраннях:Випуск 17(187)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Smirnova.pdf148,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.