Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://ea.donntu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15284
Назва: | Вплив технологічних режимів гарячої допресовки на структуру і властивості композитів АЛМАЗ-Fe-Cu-Ni-Sn для породоруйнівних інструментів |
Автори: | Бондаренко, М. О. Мечник, В. А. |
Ключові слова: | алмаз матриця композит структура вільне спікання гаряче пресування взаємодія механічні властивості diamond matrix composite constrained sintering interaction free sintering structure properties |
Дата публікації: | 2011 |
Видавництво: | ДонНТУ |
Бібліографічний опис: | Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: Гірничо-геологічна. Випуск 14(181) - Донецьк, ДонНТУ, 2011 |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено вплив тиску на структуру перехідної зони алмаз-матриця та механічні властивості композиційних алмазовмісних матеріалів на основі порошків заліза, міді, нікелю і олова при гарячому пресуванні. Показано, що відмінність структури перехідної зони композитів пов’язана з тим, що взаємодія елементів на різних етапах процесу відбувається неоднаково. Визначено р, t – умови, за яких відбувається поліпшення структури з одночасним підвищенням механічних властивостей композита. |
Опис: | The effect of the pressure on the structure of the diamond-to-matrix trasitional zone and the mechanical properties of the diamond containing composite materials based on iron, copper, nickel, and tin powders is studied. It was shown that the changes in the stucture of the transitional layer of composites is determined. by the fact that elements interact differently at various stages. P-t conditions for the structure improvement with the simultaneous rise of mechanical properties of composites are deteremined. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/15284 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 14(181) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
143-149.pdf | 5,69 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.