Please use this identifier to cite or link to this item: http://ea.donntu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6578
Title: Влияние ультразвуковой кавитации на жизнеспосоность микроорганизмов
Other Titles: Influence of the Ultrasonic Cavitation on Viability of Microorganisms
Вплив ультразвукової кавітації на життєздатність мікроорганізмів
Authors: Марчук, Л.В.
Прокопенко, Г.В.
Луговской, А.Ф.
Гришко, И.А.
Marchuk, L.
Prokopenko, G.
Lugovskoy, А.
Grishk, I.
Луговськой, О.Ф.
Гришко, І.А.
Keywords: обеззараживание
микроорганизмы
ультразвуковая кавитация
интенсивность
кавитатор
disinfecting
microorganisms
ultrasonic cavitation
intensity
cavitational installation
знезаражування
мікроорганізми
ультразвукова кавітація
інтенсивність
кавитатаційна установка
Issue Date: 2011
Publisher: ДонНТУ
Citation: Наукові праці ДонНТУ. Серія: гірничо-електромеханічна.- 2011.- Випуск 22(195).- C.195-206
Abstract: Представлены результаты экспериментального исследования воздействия ультразвуковой кавитации на жизнеспособность микроорганизмов. Исследование эффекта обеззараживания жидких сред проводились с применением различных типов микроорганизмов, на различных установках, при различных интенсивностях ультразвуковой кавитации. Были применены кавитационные установки с использованием трансформаторов скорости и акустических фокусирующих систем.
Description: The results of experimental investigation of the influence of ultrasonic cavitation on the viability of microorganisms are provided. Investigation of the effect of decontamination of liquid media was carried out using different types of microorganisms in different settings and at different intensities of ultrasonic cavitation. We applied ultrasonic cavitational installation using transformer vibration velocity and acoustic focusing systems.
URI: http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/6578
ISSN: 2073-7920
Appears in Collections:Випуск 22(195)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
St_19_22.pdf8,92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.